En keksi edes otsikkoa


”Ei hitto. Mitä paskaa”. Anteeksi ruma kielenkäyttöni mutta näin sanoin spontaanisti ääneen, kun luin uusinta tekelettäni. Tarkoitus oli kertoa uudesta projektistani ja uusista tavoitteistani mutta ei tuota tekstiä kehtaa julkaista.

Toisaalta, eipä ihme. Mistä luovuus voisikaan kukkia? Olen onnistunut heittämään unirytmini normaalista 22-6 täyteen kesäaikatauluun. Päätin eilen, että laitan tälle päivälle herätyskellon soimaan. ”Siri, laita herätyskello soimaan huomenna klo….”, seurasi hiljainen hetki ja oikein sydäntä pisti, kun suustani pääsi aivan liian pieni luku; ”kymmenen”. Kymmenen?!? Ja tuntuu, että maailma kaatuu. Ai että ja onnea rytmin korjailuun. (Ihana muuten tuo iPhonen Siri, vähänkö olen innoissani, että minulla on nyt juttelukaveri koko ajan).




Pahinta on vielä se, että hirveästi on väsyttänyt. Mutta kehtaakos sitä nyt kenellekään ääneen sanoa, esim. siskolleni kenet näin tänään, pienen vauvan äidille. ”Kylläpäs väsyttää, jouduin tänään heräämään jopa klo 10”. Itse asiassa en joutunut, olisin voinut jatkaa sikeitä vaikka kuinka pitkään. Mutta ajattelin lähteä vähä rytmejä korjailemaan. Tiukkaa vääntöä, ei voi muuta sanoa. Onnea ja tsemppiä muuten siskolle hänen yöllisen vauvan hoidon aiheuttamaan väsymykseen. I feel you.

Niin ja kyllä, minullahan on myös lapsia mutta ihan samassa veneessä ollaan kaikki, ihan samassa jamassa, rytmi on yhteinen. Kyllä joo, on ihanaa, kun ei ole kiire mihinkään. Lomalla ollaan jne. Mutta juttelepa muksujen kavereiden äitien kanssa. ”Ei ole näkynyt teitä ilmaisissa puistoruokailuissa?”. Eipä ole ei, koska se on klo 12 ja me syödään silloin aamupalaa. Me paahdetaan leipää, kun te paahdatte puistoissa menee.

Oikein innoissani mietin ja suunnittelin kesän alussa lomaamme ja sitä, miten ensiksi leikitään puistossa ja sitten syömme siellä ihanan lounaan. Ilmaista vielä, mikä säästö! Kyllä, huikeat säästöt, kerran olemme vissiin sinne asti päässeet. Mutta onhan siinä haastetta ja melkoinen matka taivaltaakin vielä, puisto kun on takapihallamme 50m päässä.

Mitä väliä toisaalta? Ei mitään, periaatteessa. Mutta paino sanalle periaate. Kun minulle on vaan niin hirveän tärkeää herätä aikaisin. Minusta päivästä saa paljon enemmän irti, kun nousee reippaana ajoissa. Eikä tämä ole vain ajatus mikä minulla on, ”pakko nousta aikaisin”.  Ero sillä, onko noussut klo 7 vai klo 11 on niin päätä huimaava.


Klo 11 Sanni on laiska, käynnistyy todella hitaasti ja tarvitsee 0,5 litraa kahvia herätäkseen, kun taas klo 7 Sanni on vain laiskahko, käynnistyy hitaan puoleisesti ja tarvitsee 0,45 litraa kahvia herätäkseen. Okei, ero ei ole oikeasti niin suuri fysiologisesti, aamut ovat aina hitaita, mutta psyykkinen ero on iso. Kun herää myöhään herää tunteeseen, että päivä on jo pitkällä, liian pitkällä. Syntyy tunne, että päivä on ikään kuin mennyt hukkaan. En voi sietää sitä! Kaikilla on tietenkin omat luontaiset rytminsä, mutta itse olen parhaimmillani, kun saan nukkua 8-9h ja herään 7-8 kieppeillä.

Tarkoitus olikin kirjoittaa tavoitteista ja tässäpä tuleekin spontaanisti ensimmäinen, rytmit kuntoon! Mielestäni on niin tärkeää löytää oma luontainen rytmi ja pitää siitä kiinni. Nukkua sen tuntimäärän, siihen vuorokauden aikaan, mikä tuo sinusta parhaimman version itsestäsi esille.

Paras versio itsestäsi. Siinäpä kiteytyy yksi päätavoitteistani. Nyt priorisoin kuitenkin unen, jotta saan tuotettua laadukkaampaa tekstiä. Palatkaamme asiaan ja parhaimpiin versioihimme myöhemmin. Ja nukkukaa hyvin.

- Sanni


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ei polku tää vie mihinkään- vai viekö?

Blogi seurantaan!

Masennus- itseaiheutettu tila vai vaikea sairaus?